ТОП НОВИНИ

Ваканция на Боровец...
   От 06 до 09 април 2015 г. ученици от ОУ”Л.Каравелов” с. Трудовец ваканцуваха в хотел „Рила „ на Боровец. Четири...
още...

Новости в теста по математика - VII...
   Тестът по математика ще се състои от 24 задачи. Първата част - за външното оценяване - ще бъде от 20 задачи, от...
още...

ИНФОРМАЦИЯ

Среща с Кмета на Трудовец

Дата: 2010-02-08 19:23:45

Днес, 08.02.2010 г., в училище „Л.Каравелов” с. Трудовец, се състоя среща с Кмета на селото Веселин Драганов и учениците от 7 и 8 клас, относно професионалното ориентиране.
Г-н Драганов акцентира върху необходимостта от ориентация за бъдещия живот и избора на цел за всеки ученик.
Запозна присъстващите с икономическото състояние на селото и общината. Изтъкна, че предприятията, които са на територията на селото го определят като икономически развито селище с ниска безработица. Има работа и за хора, жовеещи извън Трудовец.
Тук е завод „Грамер” – изработващ детайли за автомобилната промишленост; завод „Бовис” – бутилира сокове и млека ВВВ; дървопреработващ цех на фирма „Барези” за изработване на плоскости от дървен материал; фирми за PVC и алуминиева дограма; сладкарски цехове; фурна за хляб и други малки магазинчета за търговска дейност. Спря се вниманието и на новия учебен център на фирма „Топлико” – база, дейност и идеи за развитие.
Кметът обясни на учениците, че всички фирми търсят специалисти, т.е. квалифицирана работна ръка. Затова всеки трябва да усъвършенства квалификацията си, за да получи добро работно място и достойна заплата.
В.Драганов постави акцент върху избора на учебно заведение. Решаващ фактор да бъдат способностите и интересите на учениците, а не други амбиции.
Кметът на Трудовец изброи много известни специалисти, които са се родили и учили в Трудовец.